Voedingsindustrie en hygiëne: als peper en zout

Gom Food specialiseert zich al 30 jaar in de schoonmaak van voedingsbedrijven. De koeltogen met vlees, vis en zuivel in jouw supermarkt? Grote kans dat deze door Gom personeel wordt schoongemaakt.

schuimreiniging

Voedingsindustrie en hygiëne horen bij elkaar als peper en zout. De hygiëne heeft namelijk rechtstreeks invloed op de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct. Hierdoor moeten schoonmaakbedrijven kennis hebben van de actuele normen en voortdurend op zoek gaan naar duurzame, veilige en innovatieve oplossingen. Een specialist als Gom Food & Industry is hierbij een meerwaarde. Met meer dan 150 schoonmakers voorzien ze dagelijks brandschone productieruimtes, waarbij voedselveiligheid voorop staat.

We bieden een brede waaier aan reinigingsprocessen aan, waarbij schuim- en droge reiniging voorop staan”, zegt Marco Talato, ‪Operations Manager bij Gom Food & Industry. “Voor vlees-, vis- of groentebedrijven wordt voornamelijk schuimreiniging d.m.v. middendruk gehanteerd. Die bestaat uit vijf stappen: voorspoelen, inschuimen, reinigen, desinfecteren en naspoelen. Onze experts houden hierbij ook rekening met de aanwezige elektrische installaties.” Een droge reiniging gebeurt handmatig, waarbij alles grondig gereinigd en gedesinfecteerd wordt. “Dit soort schoonmaak doen we onder andere voor bakkerijen, zoetwaren- en chocoladefabrieken of chocolade-ateliers.”

Het feit dat alles op één centraal punt staat, maakt het een pak overzichtelijker voor de klant.

kleendesk

Om niets over het hoofd te zien, ontwikkelde Facilicom (moederbedrijf Gom Food & Industry) in eigen huis de applicatie Kleendesk. Een haperende productieband, een onvei­lige situatie, een defecte knop aan een machine,… Hier noteert de werfleider of supervisor de dagelijkse aandachtspunten. Daarnaast genereert de applicatie ook trendings en rapporten. Hebben maandagochtend en vrijdag­avond de meeste kans op ongevallen? Gaat die hendel van mengmachine 23C geregeld stuk? Dan kan men dit met Kleendesk steeds uitlezen. 

Pauwels Sauzen, één van de grootste sauzenfabrikanten in Europa, opteert voor die specialistische reiniging van Gom en maakt hiervoor gebruik van de Kleendesk applicatie. “Het feit dat alle documenten en info die nodig zijn bij een FAVV-controle of een BRC audit op één centraal punt staan, maakt het een pak overzichtelijker voor de klant.”, benadrukt Marco. Hiernaast kunnen handleidingen en schoonmaakinstructies ook aan de databank worden toegevoegd. “Zo vindt iedereen in een paar clicks alle info terug.”

Graag meer info rond onze schoonmaakmogelijkheden in de voedingsindustrie? Neem dan een kijkje op onze website.

Op zoek naar een uitdagende job?