Case: Strijden tegen voedselverspilling met Orbisk

Bij Food&i dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We geloven dat voedsel een impact heeft op verschillende vlakken. Daarom bieden we duurzame catering aan die naast lekker en efficiënt ook gezond, puur en gepersonaliseerd is voor werknemers, met een positieve impact op de planeet door duurzame keuzes te maken.

We delen graag een voorbeeld van onze inzet voor een groenere toekomst bij een van onze klanten.

keukenmedewerkers Food&i blij met Orbisk weegschaal

De slimme weegschaal van Orbisk

Bij Food&i streven we naar voedsel met impact en minimaliseren we voedselverspilling. Daarom werken we graag samen met Orbisk. De slimme weegschaal helpt professionele keukens om grip te krijgen op hun voedselverspilling. Deze geavanceerde weegschalen meten en identificeren automatisch het type voedsel dat wordt weggegooid, in welke hoeveelheid en op welk tijdstip van de dag.

Dankzij de slimme weegschaal van Orbisk hebben we op ons hoofdkantoor in België een voedselbesparing van 43% gerealiseerd, en in Nederland gemiddeld 47%. Dit resulteerde niet alleen in een besparing van 18.570 maaltijden, maar ook in een reductie van 27.934 kilogram CO2-uitstoot (gelijk aan 209 vluchten Amsterdam - Parijs) en een besparing van 58.499 liter water (het jaarverbruik van 1233 personen).

Orbisk geeft ons goede inzichten waardoor we voedselverspilling steeds meer kunnen reduceren. Viaen met de slimme weegschalen dragen we op een makkelijke en efficiënte manier bij aan een betere planeet. 

Door deze doelgerichte initiatieven streven we ernaar om niet alleen ons bedrijf te verduurzamen, maar ook een positieve impact te hebben op onze omgeving en de planeet.

Lees hier nog twee voorbeelden van onze inzet voor een groenere toekomst.

Case - Catering van morgen

Case - Green Deal Eiwitshift op ons bord