Gevelreiniging voor stralende gevels

Gevels krijgen op dagelijkse basis veel te verduren: mos, algen en kalk stapelen snel op en zorgen voor aanslag. Dat is jammer, want een blinkende gevel zorgt voor een goede eerste indruk. En zo haal je ook weer het oorspronkelijke karakter van je gebouw naar boven. Maar een gevelreiniging is ook functioneel interessant. Het helpt namelijk om vochtproblemen tegen te houden. Bovendien vermijd je dat micro-organismen je bouwweefsel beschadigen. Met een periodieke gevelreiniging houd je dus je gebouw in goede staat.

De voordelen van een gevelreiniging zijn:

 • Een stralende gevel
 • Een vochtwerende functie
 • Een langere levensduur

Wat houdt een professionele gevelreiniging in?

Voor het reinigen van de gevel

Een gevelreiniging lijkt misschien een makkelijke klus, maar het is allesbehalve dat. Hier komt namelijk veel bij kijken. . Om je de juiste diensten aan te bieden, is het essentieel om eerst het pand te bezoeken. Dan kunnen onze medewerkers een analyse doen, waarbij ze kijken naar het type vervuiling en de ondergrond. Vervuiling door kalk of graffiti moeten we namelijk anders behandelen. Op de dag van de behandeling zullen onze medewerkers je ramen zorgvuldig afschermen

Tijdens het reinigen van de gevel

Ook voor de gevelreiniging zelf werken onze medewerkers met precisie. Ze zorgen voor de juiste reinigingsmiddelen en de gepaste aanpak zodat je gevel niet beschadigd raakt.. Voor hoge panden voorzien we hoogtewerkers die hiervoor opgeleid zijn en hier steeds veilig mee omgaan.

Na het reinigen van de gevel

Om je gevel te beschermen, gaan we nadien je muren impregneren. Impregneren (ook hydrofoberen genoemd) zorgt ervoor dat er een beschermlaag op je gevel komt. 

De voordelen van het impregneren van een gevel zijn:

 • Een langere propere gevel;
 • Een vochtwerende functie;
 • Een vuilwerende functie.

Welke soorten gevelreiniging zijn er?

Er bestaan verschillende soorten reiniging. Deze zijn afhankelijk van de aanslag waarmee je kampt. 

De meest voorkomende types vervuiling zijn:

 • Algen
 • Mos
 • Kalk
 • Grauwsluier
 • Roet

Hieronder lijsten we de types gevelreiniging op die wij gebruiken om dit tegen te gaan.

Zandstralen

Bij zandstralen gebruiken we kleine zandkorrels die we onder hoge druk op de gevel spuiten. Deze reinigingsmethode is milieuvriendelijk, er komen namelijk geen chemicaliën aan te pas. Door de hoge druk achter de korrels is deze techniek niet geschikt voor poreuze gevelmaterialen. Daar gebruiken we liever softblaastechnieken voor. Wanneer je last hebt van kalk of grauwsluier, is zandstralen de oplossing.

Vochtstralen

Voor vochtstralen gebruiken we een combinatie van water en zand, kalk of glasparels. Door het gebruik van water is deze reinigingstechniek zachter dan zandstralen. Bovendien kan je bij vochtstralen veel aanpassingen doen, waardoor je de reiniging kan afstellen op het gevelmateriaal.

Nevelstralen

Nevelstralen is een voorzichtige methode, waarbij indirecte stralen de gevel heel nauwkeurig reinigen. Een reiniging aan de hand van nevelstralen is voornamelijk geschikt voor kwetsbare gevels. Denk hierbij aan de renovatie van historische gebouwen.

Stoomreiniging

Bij een reiniging met stoom bepalen we de kracht van de reiniging door de temperatuur van de stoom. Deze situeert zich tussen de 100 en 150 °C. Deze techniek is goedkoop aangezien er enkel water voor nodig is, maar is enkel geschikt voor kleinere vervuilingen. Wanneer je last hebt van algen of mos, kan je dit verhelpen met een stoomreiniging.

Chemisch reinigen

Een chemische reiniging is nodig voor hardnekkig vuil. Hiervoor gebruiken we chemische middelen, afgestemd op het gevelmateriaal. Het is een effectieve en goedkope methode die geschikt is voor grote oppervlakken. Voor aanslag door algen, mos, kalk of roet kan je rekenen op een chemische reiniging.

Hoeveel kost een gevelreiniging?

De kostprijs van een grondige gevelreiniging hangt af van enkele factoren. De oppervlakte van de gevel en de soort gevelreiniging spelen hier een belangrijke rol in. Over het algemeen zijn stoomreinigingen de goedkoopste. Indien je meer informatie over prijzen wilt, kan je vrijblijvend een offerte aanvragen voor je organisatie.

Uw gevel laten reinigen bij Gom

Onze reinigers helpen je graag verder. Ze zijn gespecialiseerd in gevels en hebben bovendien meer dan 18 maanden ervaring. Bij Gom werken we steeds met een vaste contactpersoon, die je steeds te hulp staat. Samen maken we een actieplan op maat van je organisatie en bespreken we praktische zaken, zoals de planning van de reiniging en de periodieke uitvoering. Met onze expertise bezorgen we je met een stralende glimlach je nieuwe, stralende gevel.

De diensten van Gom zijn:

 • Reinigen van de gevel
 • Legen en schoonmaken van dakgoten
 • Reinigen van reclamezuilen
 • Reinigen van zonnepanelen

Heb je een gevelreiniger nodig?

We staan steeds klaar voor jou en je gevels. 

Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Ben je overtuigd van onze diensten?