Case: Catering van morgen

Bij Food&i dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We geloven dat voedsel een impact heeft op verschillende vlakken. Daarom bieden we duurzame catering aan die naast lekker en efficiënt ook gezond, puur en gepersonaliseerd is voor werknemers, met een positieve impact op de planeet door duurzame keuzes te maken.

We delen graag een voorbeeld van onze inzet voor een groenere toekomst bij een van onze klanten.

hand besprenkelt gezond bordje eten

Het project in Doetinchem

 

Bij het belastingkantoor in Doetinchem namen we deel aan het project 'Catering van morgen', een initiatief binnen het bredere kader van 'Gelderland van morgen' van de Provincie Gelderland, met als doel het voedselaanbod in de regio verder te verduurzamen. Ons aandeel in dit project? Het verduurzamen van ons menu. 

Na een grondige nulmeting hebben we doelstellingen vastgesteld en adviezen ontvangen. Onze collega's hebben zich vervolgens ter plaatse met volle toewijding ingezet, wat mee het succes bepaalde van deze actie. 

Na afloop van de succesvolle actieperiode is er een effectmeting uitgevoerd, waaruit bleek dat onze inspanningen op jaarbasis de volgende positieve impact hebben:

  • Het besparen van 735 douchebeurten aan water
  • Het verminderen van 5749 kilogram CO2-uitstoot per jaar
  • Een 14% vermindering van de CO2-impact bij de inkoop van kaas/zuivel
  • Een 68% vermindering van de CO2-impact bij de inkoop van vlees/vis

Met deze resultaten hebben we een mooie stap gezet in de richting van een meer duurzame toekomst voor onze cateringactiviteiten bij de Belastingdienst in Doetinchem.

 

Lees hier nog twee voorbeelden van onze inzet voor een groenere toekomst:

Case: Green Deal Eiwitshift op ons bord

Case: Strijden tegen voedselverspilling met Orbisk