Case: Green Deal Eiwitshift op ons bord

Bij Food&i dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel. We geloven dat voedsel een impact heeft op verschillende vlakken. Daarom bieden we duurzame catering aan die naast lekker en efficiënt ook gezond, puur en gepersonaliseerd is voor werknemers, met een positieve impact op de planeet door duurzame keuzes te maken.

We delen graag een voorbeeld van onze inzet voor een groenere toekomst.

screenshot linkedin Food&i en Green Deals in Vlaanderen

Partner Green Deals in Vlaanderen

 

Wij zijn trotse partner geworden van Green Deals in Vlaanderen, binnen het initiatief ‘Green Deal Eiwitshift op ons bord’. Dit prachtige initiatief, ondersteund door de Vlaamse overheid, plaatst bedrijven in de schijnwerpers om groener te worden, met speciale aandacht voor voedsel. De Green Deal Eiwitshift op ons bord heeft als doelstellingen om:

  • De verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in de Vlaamse consumptie te verbeteren, met als streefverhouding 40/60 dierlijke/plantaardige eiwitten tegen 2030.
  • Een vermindering van de totale eiwitinname te realiseren.

Ons actieplan om deze doelen te ondersteunen? 

  • Wij verbinden ons ertoe om samen met onze klanten het aanbod van plantaardige opties in onze restaurants uit te breiden. Ons doel is om het percentage vegetarische gerechten te verhogen van 30% naar 60%, waarvan de helft volledig plantaardig zal zijn. 
  • Tijdens Week van de Plant Forward zetten we ons extra in voor een uitgebreid aanbod van plantaardige gerechten.
  • Daarnaast organiseren wij in september een 'groene maand' gericht op duurzaamheid. Tijdens deze maand zullen we, samen met andere duurzame initiatieven binnen ons bedrijf, de plantaardige gerechten extra onder de aandacht brengen.

Door deze doelstellingen na te streven, streven wij ernaar om ons aanbod voor onze gasten te verduurzamen en tegelijkertijd de CO2-impact te verminderen.

 

Lees hier nog twee voorbeelden van onze inzet voor een groenere toekomst.

Case - Catering van morgen

Case - Strijden tegen voedselverspilling met Orbisk