Onze hospitality hosts

 

Een bedrijf van mensen voor mensen

Mensen maken voor Facilicom het verschil. Dat begint bij onze medewerkers. Zij zijn onze grootste assets. We streven ernaar dat zij het aangenaam vinden om bij ons te werken. Gelukkige en gemotiveerde medewerkers zijn een toegevoegde waarde voor elke organisatie.

Met onze zorgvuldig geselecteerde en getrainde hospitality hosts bieden we steeds de ultieme gastbeleving, zodat elke interactie positief en gedenkwaardig is voor alle gasten. Ze beschikken over een hoge hospitality-factor met een grote glimlach, oog voor detail en innemendheid. Ze zijn getraind om gastvrijheid op topniveau te bieden en ervoor te zorgen dat elke bezoeker zich welkom en gewaardeerd voelt. 

Ze werken niet enkel bij het onthaal als gastheer of -vrouw, maar nemen tegelijk allerlei andere taken op, zonder de ultieme gastbeleving uit het oog te verliezen. Ze bieden zowel externe als interne klanten een persoonlijke ervaring. Onze hosts hebben hospitality in hun DNA en fungeren als spilfiguren binnen jouw organisatie. 

receptionist aan telefoon achter balie

Hospitality: van ontvangst tot organisatie

Het takenpakket van onze gespecialiseerde hospitality hosts kan zo veelzijdig of compact zijn als je zelf wilt. Vervoer regelen voor een VIP bezoeker en nadien ontvangen met een lekkere kop koffie? Een teambuilding organiseren, het budget managen en uitnodigingen sturen naar je hardwerkende team? Onze hosts voeren vele taken uit en dat alles met een professionele, proactieve mindset en een glimlach.

Bij Facilicom Hospitality Services investeren we sterk in de opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers, zodat ze kunnen uitblinken in het creëren van een onvergetelijke beleving voor zowel je gasten als werknemers.

De flexibele kracht van onze mobiele hosts

Je kan altijd rekenen op onze hospitality hosts. Naast onze vaste hosts, hebben we een pool van meer dan 30 standby mobiele hosts. Zij kunnen je bijstaan in drukke tijden of bij speciale gelegenheden. Van piekmomenten tot een plotse afwezigheid van je vaste host of ondersteuning bij evenementen en vergaderingen, onze mobiele hosts zorgen ervoor dat je receptie altijd in goede handen is.

Verder verzekeren ze flexibiliteit en continuïteit in je receptiedienstverlening. Ze zijn goed getraind, ervaren en op de hoogte van de specifieke behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om eenmalige projecten of regelmatige ondersteuning, onze mobiele hosts passen zich moeiteloos aan.

meeting bedrijf ontvangst receptionist

Opleiding en training op maat

Onze hospitality hosts zijn niet alleen getraind om bezoekers professioneel en vriendelijk te ontvangen, maar ook om nét dat tikkeltje meer te doen. Ze worden opgeleid volgens het Guestology 2.0 principe en werken volgens onze eigen methodiek. Dit stelt hen in staat om verder te gaan dan de klassieke dienstverlening en echt het verschil te maken in de beleving van je bezoekers en medewerkers. 

Ons opleidingsprogramma voor hospitality hosts omvat bijvoorbeeld:

  • Introductietraining: een uitgebreide kennismaking met onze organisatie, kernwaarden en divisies.
  • Guestology 2.0: een geavanceerd trainingsprogramma dat onze hosts de kennis en vaardigheden bijbrengt om een uitstekende klantbeleving te bieden. 
  • GDPR: bewustwordingstraining over de vereisten en procedures om de privacy van gegevens te waarborgen.
  • Security Awareness: op maat gemaakte training over veiligheidsrisico’s en hoe hier gepast op te reageren binnen jouw organisatie. 

We passen ons opleidingspakket aan op jouw specifieke behoeften. We kunnen ook aanvullende trainingen bieden zoals conflicthantering, omgaan met agressie en FMIS-opleidingen. Ons doel is om onze hosts continu te ontwikkelen en te zorgen voor een hoogwaardige dienstverlening op jouw locatie. 

De toekomst slim onthaald

De Hospitality Hosts of receptionisten 2.0 die Facilicom opleidt, fungeren als een gastheer of -vrouw die gasten hartelijk en veilig verwelkomt. Tegelijk nemen zij flexibel allerlei andere taken op binnen jouw nieuwe manier van werken.

In deze whitepaper gaan we dieper in op welke bijkomende taken onze hospitality hosts opnemen en hoe Facilicom hen op die nieuwe rol voorbereidt.