Lees de volledige whitepaper

Download hier

Agile werken: van theorie naar praktijk

Wat zijn volgens experts dé trends waarop je als aantrekkelijke werkgever van de toekomst moet inspelen? ‘Agile werken’ is er één van, maar er zijn er nog vier om te ontdekken. Lees er alles over in de whitepaper.

 

In een wereld die alsmaar sneller verandert, presteren organisaties met een innovatieve en flexibele bedrijfscultuur het best. Wendbare, efficiënte en resultaatgedreven teams realiseren de grootste meerwaarde. Een toekomstgerichte facilitaire aanpak stimuleert agile werken in je organisatie en speelt ook zelf heel snel in op een veranderende context.

Een agile mindset

Hoewel agile werken uit de ICT-wereld afkomstig is, staat het vandaag voor een organisatiebrede mindset. Enkele processen anders aanpakken binnen de organisatie is niet agile werken, maar wat wel? De hele bedrijfscultuur moet wendbaar denken en handelen stimuleren. Alleen als medewerkers een hoge betrokkenheid tonen en voldoende autonomie krijgen, kunnen ze echt snel op veranderingen inspelen. Ook op de arbeidsmarkt is die dynamiek een sterke troef om medewerkers aan te trekken. 

Flexibiliteit is key

Bedrijven denken vandaag totaal anders dan 10 jaar geleden. Neem bijvoorbeeld het toenemende thuiswerk. Hierdoor worden kantoren steeds flexibeler ingericht: niet enkel als werkplek maar ook als ontmoetingsplek. Hoe richt je kantoorruimtes dus slim in zodat op -en afschalen makkelijk kan? Dit is slechts één van vele veranderingen die we bij Facilicom Solutions als strategische partner opvangen. 

agile werken

Snel schakelen

Verandering is nodig, maar niet altijd even eenvoudig uit te voeren. Snel kunnen schakelen is de boodschap. 

Daarom kiezen bedrijven vaker voor het inschakelen van externen. Doordat wij snel en on demand experts leveren, kan het management zich focussen op hun kerntaken terwijl de facilitaire experten zich over oplossingen ontfermen.

Meer te weten komen over de trend ‘Agile werken’? Klik hier om de whitepaper te downloaden. Veel leesplezier!

Heb je bijkomende vragen of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts bij Facilicom Solutions.