Een tijdelijk containerdorp faciliteren? Wij helpen graag!

Nippon Shokubai is een internationaal chemiebedrijf dat in 2016 startte met de bouw van hun nieuwe site in Zwijndrecht. Onder toezicht van projectontwikkelaar Worley, destijds Jacobs, zochten zij een partner voor het exploiteren van hun tijdelijke container site. Het containerdorp van meer dan 30.000m2 moest zowel van allerlei soft en hard services worden voorzien. En dat voor een omvangrijk terrein met onder andere kantoorunits, kleedkamers, douches en eetruimtes voor maar liefst 1.200 medewerkers. Om het facilitaire plaatje compleet en waterdicht te maken, was er een totaaloplossing nodig die zowel de catering, schoonmaak, speciale reiniging, bewaking, receptie, winterdienst, parkeer- en afvalbeheer in goede banen kon leiden.

Nippon had dus nood aan een facilitaire partij die aan de volledige omvang van de opdracht kon voldoen en zich flexibel kon opstellen. Onze collega’s hebben hierop ingespeeld door steeds proactief mee te denken met de klant en gepaste oplossingen te bieden. 

werker ruimt sneeuw

Naast het leveren van standaardvoorzieningen zoals de dagelijkse schoonmaak van de container units, het aanbieden van een heerlijke lunch aan de medewerkers, het onthaal van (interne) gasten,... leverden we nog extra diensten, specifiek voor de aard van de site. 

Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

  • het sneeuw- en ijsvrij maken van parkeerplaatsen
  • het uitbreiden van statische bewaking naar buitenbeheer en toegangscontroles
  • het voorzien van een sproei installatie om het opwaaiend stof door de poldergrond te onderdrukken 
  • het speciaal reinigen van inox leidingen

Bij problemen met betrekking tot de containerunits, zoals gebroken ramen, kapotte vloeren, defecte lockers, etc. speelde onze facility coordinator kort op de bal en werd alles snel opgevolgd en hersteld. Maar naast herstellingen en een goede opvolging, is veiligheid ook van groot belang op zo’n enorme site. Niet enkel onze bewakingsagenten verzekerden veiligheid op de werf, ook de medewerkers leverden een concrete positieve bijdrage hierin. Om dat verder te stimuleren werden er maandelijks samen met Worley HSE-awards (Health, Safety, Environment) georganiseerd. Dit was een moment van erkenning voor die medewerkers. 

Improvisatie en flexibiliteit zijn de keywords binnen dit project. Dankzij een goede lijn van communicatie werd er altijd rekening gehouden met de veranderende behoeften van de klant en gebruikers.

Facilicom Solutions heeft van 2016 tot 2018 het tijdelijk containerdorp van Nippon Shokubai gefaciliteerd en achteraf de demobilisatie in goede banen geleid. Ondanks de uitdagende opdracht slaagden we erin om de tijdelijke fabriek op een veilige en efficiënte manier te faciliteren. 

"Het was een succesvolle samenwerking met Facilicom als onze Facility Partner op het NSE3 Bouwproject in Zwijndrecht.

Facilicom is een betrouwbare partner, gekenmerkt door pro-activiteit, open communicatie en flexibiliteit in het vinden van dagelijkse oplossingen."- Tim Siebens, Procurement & Contracting, Worley 

Wil je meer te weten komen over onze facility service?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts bij Facilicom Solutions.