Client case: Interim Management

Vraag van de klant

Bij een internationaal transport- en logistiek bedrijf met verschillende sites in België, was er behoefte aan een duurzame en passende oplossing voor het facilitair beheer van hun logistiek magazijn van ± 32.000m² . Na het vertrek van hun facility manager kwam de continuïteit in het gedrang en was er snelle actie nodig. Ze waren op zoek naar een partner die hen kon helpen bij het waarborgen van de continuïteit en het vinden van een geschikte facility manager. Zo kwamen ze al snel bij de collega’s van Facilicom Solutions terecht.

De belangrijkste uitdaging was om de aansturing van het facility team te waarborgen en de voortgang van de facilitaire werkzaamheden te garanderen. De klant koos voor Facilicom als gespecialiseerde partner om een gedetailleerd functieprofiel op te stellen op basis van de huidige situatie. Zo konden we de juiste facility manager rekruteren en inwerken. 

report facility scan

Onze aanpak

Om een goed beeld van de situatie te verkrijgen, voerden we eerst een facility scan uit. Hierbij werd het volledige takenpakket in kaart gebracht en werd tegelijkertijd een contractuele analyse uitgevoerd.

Dit omvatte onder andere de benodigde keuringen en technisch onderhoud, de inhoud van lopende contracten en budgettering. Uit het rapport bleek al snel dat er een facility manager met technische expertise en goede sociale vaardigheden nodig was om succesvol te zijn. 

Na een eerste inspectie van de site ging het rekruteringsproces van start en werd de perfecte kandidaat voor de functie geselecteerd. Met behulp van een intensief inwerkprogramma kon de nieuwe facility manager samen met zijn team de situatie geleidelijk omzetten in een goed gestructureerde facilitaire organisatie. 

Uit de facility scan bleek ook dat er nood was om alle processen te borgen en coördineren via een Facility Management Information System (FMIS). De nieuwe facility manager nam de leiding om dit systeem te implementeren en ervoor te zorgen dat alle processen volledig geïntegreerd werden.

Resultaat

Dankzij verbeterde werkprocessen en een gestructureerde aanpak kon onze klant rekenen op een verbetering in de kwaliteit en productiviteit van het facility management. De uitbesteding van een nieuwe facility manager en de implementatie van het FMIS hebben dus een positief effect gehad, niet alleen op het bedrijf zelf, maar ook op de productiviteit en het welzijn van de medewerkers.

 

 

Download de whitepaper

Hoe pas je jouw organisatie vakkundig en flexibel aan nieuwe uitdagingen aan? Ontdek hoe de focus op kwaliteit van onze specialisten in interim management en advies jouw organisatie laat groeien.

Wil je meer te weten komen over onze facility service?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts bij Facilicom Solutions.