Kick-Off Buitengewoon 2023

In april zijn we gestart met onze tweede editie van het project Buitengewoon. Binnen dit project leiden we een groep anderstalige nieuwkomers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt op via een intensieve begeleiding naar een job binnen onze schoonmaaksector, Gom. De bedoeling is om deze kwetsbare groep te begeleiden en ondersteunen naar een duurzame tewerkstelling.

Training en begeleiding

Tijdens de eerste dagen werden de kandidaten al meteen ondergedompeld in het reilen en zeilen van Gom. Zo kregen ze een veiligheidscursus en een eerste vaktechnische schoonmaakopleiding van VDAB.

Buitengewoon 2023

Op die manier krijgen ze inzicht in het correct gebruik maken van onze ecologische schoonmaakproducten, ergonomisch werken, veiligheidsprincipes en ontvangen ze de juiste materialenkennis.

Zo krijgen de deelnemers tijdens het project niet alleen een opleiding, maar ook begeleiding bij het vinden en behouden van een job. VDAB voorziet zo lessen Nederlands en Facilicom ondersteunt hen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Naast alle nodige informatie kregen ze ook een leenfiets, werkkledij en badges. Via een fietstocht doorheen Antwerpen maakten ze kennis met de verschillende tewerkstellingsplaatsen, zoals AP Hogeschool, Stad Antwerpen en Evonik.

Thierry Vermeire

"Het is belangrijk dat nieuwkomers maximaal kunnen deelnemen aan onze samenleving en reële kansen krijgen op de arbeidsmarkt. We zijn erg dankbaar voor de samenwerking met onze klanten en VDAB."

- Thierry Vermeire, HR-directeur Facilicom België. 

Lees hier het volledige persbericht. 

Benieuwd hoe het project en de samenwerking met VDAB er uitziet?

Neem alvast een kijkje hieronder en beluister zeker onze nieuwste podcast, waar Carolien Stephani (teamleider diensten VDAB) en Elke Sebrechts (HR Business Partner Facilicom België) de uitdagingen en kansen bespreken die er bij dergelijke projecten komen kijken. 

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen?

De Facilicom Podcast beantwoordt al je facilitaire vraagstukken. Wil je op de hoogte blijven over nieuwe afleveringen? Schrijf je dan in voor onze Facilicom Podcast nieuwsbrief.