Met Rising You bouwen we aan een inclusievere toekomst

Bij Facilicom zijn we altijd op zoek naar manieren om onze maatschappelijke impact te vergroten. Daarom zijn we trots om onze samenwerking met Rising You te delen, een initiatief dat helpt om onze missie voor een duurzamere en inclusievere samenleving te realiseren. Met enkele lopende projecten willen we jong talent helpen in het ontwikkelen van professionele vaardigheden en ze begeleiden naar een vaste tewerkstelling.

 

De ideale kandidaat

Rising You

Rising You is gericht op het ondersteunen van jonge talenten, voornamelijk jonge vluchtelingen. Deze jongeren, vaak met een uitdagende achtergrond, tonen een grote veerkracht en vastberadenheid. Samen met werkgevers werkt Rising You aan het opstellen van een werknemersprofiel, waarbij de vereiste competenties en attitudes in een opleiding worden gegoten. Hierbij wordt rekening gehouden met praktische elementen zoals woonplaats en mobiliteit. De geselecteerde kandidaten krijgen nadien een intensieve opleiding van 3 tot 6 maanden, afhankelijk van het beroep.

 

Zo heeft Facilicom België in nauwe samenwerking met Rising You stappen gezet in diverse divisies, zoals de industriële reinigingsdivisie binnen Gom. Momenteel zijn hier 3 mensen via IBO aan de slag bij één van onze grootste klanten. Nadat hun opleiding succesvol is afgerond, ontvangen ze een contract om bij Facilicom aan de slag te gaan. Een ander project is voor de horeca-uitbating van Nest: de concessie van de Stad Antwerpen in SPRK. Hier zullen de horeca-medewerkers opgeleid worden in de correcte technieken en procedures zodat klanten veilig, lekker en efficiënt worden bediend.

Sociaal & duurzaam

Bij Facilicom streven we ernaar een omgeving te creëren waar iedereen zijn of haar vaardigheden kan ontwikkelen en professioneel kan groeien. Zo krijgen deze kandidaten niet alleen praktijkgerichte trainingen, maar ook de kans om waardevolle werkervaring op te doen binnen onze diverse diensten. 

Proclamatie Buitengewoon

Deze samenwerking past in een reeks initiatieven om een positieve impact te maken op de werkplek en onze samenleving. Zo was er eerder dit jaar, in samenwerking met VDAB, het inclusiviteitsproject Buitengewoon. Hier kregen 7 anderstalige nieuwkomers een vaste functie binnen onze schoonmaakdivisie Gom, na succesvol een opleidingstraject en stageperiode bij enkele van onze klanten te hebben gevolgd.

We zijn vastberaden om onze inzet voor inclusiviteit en duurzaamheid verder te versterken en te blijven bouwen aan een diverse en bloeiende werkomgeving binnen Facilicom België.