Een 'Buitengewoon' feest!

Vorige week hadden we de eer om een buitengewoon moment te vieren: de diploma-uitreiking van onze deelnemers aan het inclusieve project Buitengewoon! Tijdens dit vreugdevolle moment namen onze kandidaten hun welverdiende diploma's in ontvangst.

Facilicom zet zich met Buitengewoon in om inclusie en diversiteit te bevorderen. We streven ernaar om anderstalige nieuwkomers, die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt, de mogelijkheid te bieden om opgeleid te worden voor een functie binnen onze schoonmaakdivisie, Gom. Dit gebeurt in samenwerking met VDAB en onze klanten Evonik, AP Hogeschool Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges.

Proclamatie Buitengewoon

Succesvolle Afronding

En of het een succesvolle editie was! Maar liefst 75% van onze kandidaten heeft het traject succesvol afgerond. Deze prestatie is niet alleen een bewijs van hun toewijding, inzet en harde werk, maar benadrukt ook de kracht van samenwerking tussen diverse organisaties.

De deelnemers werken nu vast in dienst bij onze deelnemende klanten, nadat ze hier succesvol hun stageperiode hebben afgerond.

"Het is belangrijk dat nieuwkomers maximaal kunnen deelnemen aan onze samenleving en reële kansen krijgen op de arbeidsmarkt. We zijn erg dankbaar voor de samenwerking met onze klanten en VDAB."

- Thierry Vermeire, HR-directeur Facilicom België.

Proclamatie Buitengewoon

Persoonlijke ontwikkeling

De nieuwkomers hebben niet alleen professionele vaardigheden opgedaan, maar ook hun taal- en sociale vaardigheden verbeterd. Zo kregen ze tijdens het traject onder andere lessen Nederlands van VDAB en werden ze begeleid via hun peters en meters in hun persoonlijke ontwikkeling.

We kijken uit naar het verdiepen van onze inclusieve missie en het creëren van meer kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt. Onze deelnemers zijn het levende bewijs van wat mogelijk is wanneer inclusiviteit en diversiteit worden omarmd.

Benieuwd hoe het project en de samenwerking met VDAB er uitziet?

Beluister zeker onze podcast, waar Carolien Stephani (teamleider diensten VDAB) en Elke Sebrechts (HR Business Partner Facilicom België) de uitdagingen en kansen bespreken die er bij dergelijke projecten komen kijken.

Op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen?

De Facilicom Podcast beantwoordt al je facilitaire vraagstukken. Wil je op de hoogte blijven over nieuwe afleveringen? Schrijf je dan in voor onze Facilicom Podcast nieuwsbrief.