Sustainability in a bite

Voedsel heeft een grote impact. Zowel op onze gezondheid, als op het milieu. Daarom bieden we bij Food&i duurzame bedrijfscatering aan met gepersonaliseerde en gezonde maaltijden die een positieve impact hebben op de planeet. Hoe we dat doen? Dat lees je in deze blog.

Milieuvriendelijke catering als norm

eten op een bord scheppen bij buffet

Uit onderzoek blijkt dat veel consumenten de impact van hun eetgewoonten op het milieu onderschatten. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Daarom streven we bij Food&i naar milieuvriendelijke catering als norm. Onze menu's zijn gezond en lekker, maar vooral ook duurzaam. We maken gebruik van lokale producten en partners die sociaal verantwoord ondernemen en streven naar circulariteit door slimme technologieën in te zetten om voedselverspilling tegen te gaan.

Duurzaamheid is voor ons niet alleen een trend, maar een norm. We zien dat steeds meer consumenten openstaan voor duurzame keuzes. Uit onderzoek blijkt dat over de helft van de consumenten duurzaamheid belangrijk vindt bij het maken van eetkeuzes. Dat zagen we ook bij onze poll over het maken van een lokale eetkeuze (lees hier het volledige artikel). Bij Food&i zien we het als onze verantwoordelijkheid om hieraan bij te dragen. Daarom bieden we duurzame catering aan met gepersonaliseerde en gezonde maaltijden die een positieve impact hebben op de planeet.

Barrières voor duurzame eetkeuzes

Er zijn toch nog enkele struikelblokken voor duurzame eetkeuzes. Zo ervaren veel consumenten een gebrek aan informatie en zijn duurzame opties vaak beperkt beschikbaar. Ook de prijs speelt een rol. Bij Food&i willen we duurzame catering voor iedereen toegankelijk maken. 

Food&i gelooft dat voedsel een grote impact heeft. Daarom bieden we duurzame catering aan die niet alleen lekker en efficiënt is, maar ook gezond, puur en gepersonaliseerd voor werknemers, met een positieve impact op de planeet door duurzame keuzes te maken.

Lees hier enkele voorbeelden die aantonen dat we ons inzetten voor een groenere toekomst.