Is een lokale keuze belangrijk bij bedrijfscatering?

Een goede lunch op het werk kan het verschil maken in de dagelijkse routine. Naast genieten van een lekkere maaltijd, is het ook een kans om bewuste keuzes te maken die zowel ons welzijn als de wereld om ons heen beïnvloeden. Bij Food&i willen we die keuzes begrijpen en opties aanbieden die het best aansluiten bij de behoeften en waarden van jou en je werknemers.

Opiniepeiling

Linkedin Food&i poll

Via een poll op onze LinkedIn-pagina wouden we achterhalen wat het belangrijkste is als het gaat om de lunchopties op het werk. Gaat de voorkeur uit naar een lunch met 1 tot 2 keer per week vis of vlees, van lokale en hoge kwaliteit, of liever dagelijks vis of vlees, maar dan van lagere kwaliteit? De poll werd door meer dan 100 mensen ingevuld, en de resultaten waren opvallend en inspirerend!

De stemmen waren als volgt:

Een duidelijke meerderheid, namelijk 55%, koos voor een optie waarbij de focus ligt op kwaliteit en lokale producten, zelfs als dat betekent dat vis of vlees minder frequent op het menu staat. 

Bovendien koos 16% voor geen vis of vlees.  Dit weerspiegelt een groeiende bewustwording omtrent de herkomst en de kwaliteit van ons voedsel, en hoe dit onze gezondheid en het milieu beïnvloedt.

De toekomst van bedrijfscatering

De stemmen weerspiegelen een verlangen naar verandering in de bedrijfscatering, een verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit, van global naar lokaal. Het draait niet alleen om het voldoen aan de eetbehoeften, maar ook om het maken van ethische en duurzame keuzes.

Bij Food&i begrijpen we deze verandering en omarmen we deze volledig. Onze toewijding aan lokale leveranciers en hoogwaardige producten wordt bevestigd door jullie voorkeuren. We geloven dat gezonde, voedzame maaltijden hand in hand kunnen gaan met een bewuste benadering van waar ons voedsel vandaan komt.

Laten we samen een verschil maken, één lunch tegelijk.