Een toekomst in Facility Management?

Bekijk onze vacatures

Zelfstandig werk met een opvallend sterk familiegevoel

Al 6 jaar lang maakt Janny To deel uit van het ervaren Facilicom Solutions team. De laatste 5 jaar werkt ze bij onze klant Huntsman, waar ze elke dag alle vragen en uitdagingen, zowel intern als extern, vlotjes oplost met haar team.

janny

Na haar opleiding in Office Management, koos Janny ervoor om een postgraduaat in Facility Management te volgen. “Na mijn opleiding ben ik bij Facilicom Reception Services begonnen als Teamlead, waar ik dan een aantal maanden verantwoordelijk was voor het aansturen van mobiele receptionisten en klanten. Na 9 maanden kwam er een interim positie als Facility Manager vrij en die kans heb ik dus met beide handen gegrepen”, vertelt Janny.

Toen ik bij Facilicom Solutions begon, stond Integrated Facility Management nog in zijn kinderschoenen. Ik was zeer enthousiast om mezelf bij te scholen in deze nieuwe aanpak en ben trots dat ik er nu deel van uitmaak bij Huntsman.

IFM staat voor ‘Integrated Facility Management’: het concept waar een on-site facilities team alle diensten rechtstreeks aanstuurt. Grotere bedrijven hebben vaak operationeel leidinggevenden voor verschillende taken, zoals schoonmaak of bewaking. Maar met IFM wordt dit allemaal gecentraliseerd, zodat de klant maar 1 aanspreekpunt nodig heeft. 

“Facility Coordinators spelen de hoofdrol in dit verhaal”, aldus Janny. “Ik kan rekenen op een professioneel team dat er iedere dag voor zorgt dat kleine brandjes geblust worden. Elke coördinator en operator heeft zijn of haar eigen taken en verantwoordelijkheden en werken heel zelfstandig. Wanneer er een vraagstuk is dat niet meteen opgelost kan worden, steken we de hoofden bij elkaar en komen we altijd met een oplossing op maat van de klant.”

Op onze collega’s kan je bouwen: er is altijd wel iemand die je kan verder helpen.

Werken in facility management vraagt veel initiatief en zelfstandigheid. Toch behoudt Facilicom Solutions de teamspirit volgens Janny: “Naast informele evenementen die georganiseerd worden door Facilicom zelf, hebben we genoeg kansen om te brainstormen, ervaringen te delen en van elkaars gezelschap te genieten tijdens onze middenkader meetings. Als manager zit je namelijk vaak alleen bij een klant, dus het is belangrijk om te weten dat je er niet alleen voor staat.”

Als kers op de taart voegt Janny nog toe: “Facilicom is een groot bedrijf met een platte structuur. Ik heb een groep toffe collega’s bij Huntsman, alsook een vertrouwd back-office team op wie ik kan rekenen en die me altijd zullen helpen wanneer ze kunnen. We hebben veel werknemers, maar zo voelt het helemaal niet aan. Het is écht een familiebedrijf waar je iedereen zonder probleem kan aanspreken, en waar iedereen het beste met elkaar voorheeft.

Een toekomst in Facility Management?

Bekijk hier onze vacatures