Werken bij Facilicom Solutions

Facilicom Solutions levert integrale facilitaire oplossingen en consultancy aan bedrijven. Onze kennis en expertise in inkoop-, contract- en facility management zorgen ervoor dat klanten bij ons terecht kunnen voor strategisch advies en planning, maar ook voor de implementatie en uitvoering ervan.

Alle facilitaire vraagstukken rond security, catering, schoonmaak, hospitality en receptiediensten komen voortaan terecht bij één centraal aanspreekpunt, met de steun en inzet van een ervaren team. Zo kunnen onze klanten met een gerust gemoed zich concentreren op het runnen en groeien van hun bedrijf.

Wat Facilicom Solutions uniek maakt?

Onze experts draaien effectief mee met onze klanten: dag in dag uit, over de divisie- en afdelingsgrenzen heen. Wij verdiepen ons in de manier van werken en het denken van de klant, zodat onze experts zich kunnen specialiseren en anticiperen op hun behoeftes. Daarnaast is de brug tussen onze facility experts en het hoofdkantoor heel klein. Ongeacht de grootte van de klant, kunnen zij steeds rekenen op vlotte feedback, hulp en de expertise van hun peers en collega’s in de back office.

 

Klaar voor een job met impact?

Bekijk onze vacatures

facility team fs

Waarom werken bij Facilicom Solutions?

De juiste mensen op de juiste plek

Elke klant is uniek, wat maakt dat elk project met het team wordt besproken, geanalyseerd en uitgestippeld. Wij zorgen er dus voor dat jouw sterke punten op de juiste manier en op het juiste moment naar voor komen. En wil je je skills opfrissen, bijschaven of uitbreiden? Dan zit je bij Facilicom Solutions aan het juiste adres.

Facility Management met een missie

Werken bij Facilicom Solutions geeft voldoening: onze dagen zijn niet opgedeeld in taken, maar in missies met impact op zowel korte als lange termijn. Een missie om het facilitair management bij de klant naar een hoger niveau te tillen, om ervoor te zorgen dat bedrijfsdoelstellingen worden gehaald, om iedere dag net dat tikkeltje beter te worden.

Brigitte pieraerts FS

Brigitte Pieraerts

“Mijn ideale collega is iemand die begaan is met mensen. Iemand die meedenkt met het team en uitdagingen durft aan te pakken. Als je in facility management werkt, moet er echt een flow in je werk zitten en een gevarieerde skill set is dan niet weg te denken. Alles kan aangeleerd worden, maar je moet natuurlijk wel de juiste mindset en inborst hebben om bij te leren.”

Lees haar verhaal

Steven De schoesitter FS

Steven De Schoesitter

“Ik vind variatie belangrijk: het ene moment ben je met people management bezig, het andere met facturatie of operationele vraagstukken. Ik kan in het gevarieerde takenpakket mijn energie en ambitie kwijt - precies wat ik zoek in een job. Elke dag is anders. De fijne wisselwerking met de backoffice en andere collega’s is zeker mooi meegenomen.”

Lees zijn verhaal

Janny To FS

Janny To

“Facilicom is een groot bedrijf met een platte structuur. Ik heb een groep toffe collega’s waar ik op kan rekenen en die me altijd zullen helpen wanneer ze kunnen. We hebben veel werknemers, maar zo voelt het helemaal niet aan. Het is écht een familiebedrijf waar je iedereen zonder probleem kan aanspreken, en waar iedereen het beste met elkaar voorheeft.”

Lees haar verhaal

Woman working in office

Variatie is troef

Werken in facility management betekent werken in een omgeving die jou continu stimuleert en inspireert. Door een brede waaier aan taken en verantwoordelijkheden die uniek zijn aan iedere klant, is jouw dag nooit hetzelfde. Elke dag een gloednieuwe start, maar wél met hetzelfde top team dat jou ondersteunt.

Levenslang leren

Als er één ding is waar Facilicom Solutions continu in investeert, is het in haar mensen. We kijken vooruit en blijven nooit bij de pakken zitten. Daarom zorgen we ervoor dat onze teams altijd budgetten ter beschikking hebben voor bijscholing, extra opleidingen en zelfs MBAs.

Jouw mening telt

Naast een kristalheldere communicatie met jouw collega’s en het hoofdkantoor, zorgen we er ook voor dat je regelmatig de kans krijgt om jouw feedback en ideeën te delen. Jij bent immers de geknipte persoon om onze services te analyseren, verbeteren en verandering te implementeren: jouw mening telt dus altijd.

Competitief pakket

Wist je trouwens dat Facilicom Solutions bovenaan in de markt staat wat verloning en compensatie betreft? In deze industrie worden jouw flexibiliteit, communicatieve en analytische vaardigheden, proactiviteit en harde werk op prijs gesteld, en dus verdiend beloond.

Eén grote familie

Dé rode draad binnen Facilicom Solutions en één van de belangrijkste redenen waarom ons sterke team zo blijft groeien: het familiegevoel. Iedereen wordt gehoord, iedereen hoort erbij en iedereens mening telt. Zelfs wanneer de teams verspreid zitten bij klanten over heel België, houden we de sfeer er altijd in door leuke teambuildings, after-work drinks en activiteiten te organiseren. Samen staan we sterk, zowel op de werkvloer als in het leven.

Onze klant Telenet over een job in Facilities

Kris Legroe, Director Employee Services bij Telenet vertelt waarom werken als Facility Manager of Coordinator bij grote klanten zo fascinerend is. 

On site werken bij grote klanten zoals Telenet is een uitdagende job. Elke dag is anders en kom je wel in contact met verschillende mensen, afdelingen en uitdagingen. Van afwisseling gesproken! Het is vooral een job waarin je kan proeven van verschillende deeldomeinen van facilities. Zo kan je jezelf blijven ontwikkelen en heb je een heleboel carrièrekeuzes. Keuzes die Facilicom Solutions aanmoedigt en je bij ondersteunt.

Administratief medewerker - Brussel Noord

Brussel
Facility Management / Medewerker

Facilicom is een van de bekendste spelers in de wereld van de facilitaire dienstverlening. Wij onderscheiden ons met onze gespecialiseerde bedrijven: Gom, Facilicom Solutions, Food&i en Trigion.

Facilicom Reception Services, onderdeel van Facilicom Solutions, is gespecialiseerd in het uitdenken van receptieconcepten. Wij onderscheiden ons in de markt door receptiediensten te zien als een verlengstuk van de totale facilitaire dienstverlening met een grote focus op wellbeing en support bieden op tal van aspecten. Ons doel is tweeledig: wij willen zowel tevreden medewerkers die hun werkplezier uitstralen als onze klanten een ultieme gastervaring geven.

Lees meer Solliciteer

Technische facility coördinator - Antwerpen/Vilvoorde

Antwerpen
Facility Management / Medewerker

Als Technische Facility Coördinator zal je instaan voor het algemeen goed beheren van de dagdagelijkse facilitaire taken met algemene focus op de hard services. Een mogelijke lijst van taken hebben we hieronder opgesomd*: 

 • Opvolging van facilitaire contracten, lopende projecten, deelname aan relevante meetings
 • Verslag uitbrengen bij facility manager
 • Hands on: indien nodig even mee de handen uit de mouwen steken en ter plaatse opvolgen van de uitvoering van de werken. Assisteren bij facilitaire werkzaamheden.
 • Aanspreekpunt voor leveranciers van hard services
 • Werken volgens procedures en richtlijnen
 • Planning en verdelen van (project)werkzaamheden
 • Toezien op naleving van voorschriften, aanspreken en corrigeren van in- en externen
 • Bewaken van de voortgang en kwaliteit van facilitaire werkzaamheden
 • Zorgdragen voor het behalen van afgesproken kwaliteitsniveaus met leveranciers van hard services
 • Vergelijken van offertes van leveranciers
 • Energiemanagement-en advies (bv. Datacenter)
 • Opleidingen nieuwe gebruikers
Lees meer Solliciteer

Facility coördinator - Temse

Temse
Facility Management / Medewerker

Je bent binnen onze organisatie het aanspreekpunt ifv facilitaire zaken en geeft dagelijks ondersteuning aan de facility manager in alle aspecten van zijn job, zoals:

 • Je zorgt voor het operationeel beheer van onze vloot personenwagens.
 • Je staat in voor de opvolging van verzekeringsdossiers bv. recuperatie van gelden en het verwerken van diefstal of schade.
 • Door middel van een voorstudie en het geven van advies in het kader van aankopen voor niet handelsgoederen (denk hieraan aan bureaumaterialen, toestellen, wagens, …) zorg je voor een uitstekende match in deze goederen voor ons bedrijf.
 • Je volgt de cleaning catering op. Wij hebben een bedrijfsrestaurant en een poetsploeg die dagelijks instaat voor een nette werkomgeving. Hierin bied jij ondersteuning en help jij meezoeken naar de best mogelijke oplossingen.
 • Je staat in voor het gebouwbeheer.
 • Je verwerkt tenderprocessen. Hiervoor denk je mee aan de verschillende contracten die wij hebben met externe partners.
 • Je zorgt voor het aansturen en het opvolgen van keuringen en onderhoudswerken
 • Je coördineert en plant herstellingen.
Lees meer Solliciteer

Facility operator - Everberg

Everberg
Facility Management / Medewerker
Wat is jouw doel?Onze Facility operator zorgt ervoor dat alles vlotjes verloopt. Dagelijks zal je ervoor zorgen dat de klanten worden verder geholpen waar nodig.Hoe ziet jouw dag er uit?Je zal dagelijks van onze Facility manager doorkrijgen waar we nood hebben aan je hulp.Dit kan zijn voor bijvoorbeeld lampen vervangen, meubels in elkaar steken en plaatsen, iets ophangen, kleine schilderwerken, rolcontainers verplaatsen, … Werken et zaagmachines,... 
 
  Lees meer Solliciteer

  Facility coördinator - Antwerpen

  Antwerpen
  Facility Management / Medewerker

  Je bent als facility coördinator o.a. verantwoordelijk voor het  reilen en zeilen voor onze klant in Antwerpen en bent verantwoordelijk voor de soft en hard facility .Je staat in voor het plannen en coördineren van de werkzaamheden bij klant, dit gaat van het gebouwbeheer tot de medewerkers die op de site(s) aanwezig zijn. Je volgt de activiteiten op rond schoonmaak, vending/catering en events.Hiervoor ben je iemand die planmatig, accuraat en goede communicatie skills heeft. Je bent iemand die met alle stakeholders kan onderhandelen.Hieronder uitgebreid wat we van jou verwachten:Functieomschrijving:

  Lees meer Solliciteer

  Facility manager - Brussel (Zaventem)

  Zaventem
  Facility Management / Medewerker

  Je bent als Facility Manager verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de werkzaamheden bij klant, dit gaat vooral over soft en hard facility en het coachen van een team. Je volgt de activiteiten op rond soft en hardfacility. Hiervoor ben je iemand die planmatig, accuraat en goede communicatie skills heeft. We zijn op zoek naar een echte people manager die weet hoe je een team kan motiveren en aansturen. Je bent iemand die met alle stakeholders kan onderhandelen. De Facility Manager kan werkorganisaties bedenken, uitschrijven, optimaliseren in nauwe samenspraak met de klant, en deze na goedkeuring in de betrokken organisatie implementeren.Specifieke taken en verantwoordelijkheden:

  Lees meer Solliciteer

  Facility manager - Oost Vlaanderen

  Oost - Vlaanderen
  Facility Management / Medewerker

  Je bent als Facility Manager verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de werkzaamheden bij klant, dit gaat vooral over soft facility en het coachen van een team. Je volgt de activiteiten op rond soft  facility. Hiervoor ben je iemand die planmatig, accuraat en goede communicatie skills heeft. We zijn op zoek naar een echte people manager die weet hoe je een team kan motiveren en aansturen. Je bent iemand die met alle stakeholders kan onderhandelen. De Facility Manager kan werkorganisaties bedenken, uitschrijven, optimaliseren in nauwe samenspraak met de klant, en deze na goedkeuring in de betrokken organisatie implementeren.Specifieke taken en verantwoordelijkheden:

  Lees meer Solliciteer

  Spontane sollicitatie Facility Medewerker

  België
  Facility Management / Medewerker - Spontaan Voltijds & Deeltijds S300

  Vind je niet meteen wat je zoekt in onze vacaturelijst? Maar heb je wel de juiste Facilicom drive? Ben je klantgericht en help je mensen met de glimlach verder? Stuur ons dan gerust je CV en/of motivatiebrief door. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerd medewerkers om onze facility teams over heel België te versterken. 

  Als Facility Medewerker kom je terecht bij één van onze klanten. Voor die klant ben jij het aanspreekpunt voor facilitaire disciplines. Je staat in voor de planning en coördinatie van facilitaire diensten en volgt de activiteiten op rond schoonmaak, groenbeheer, hard services, vending/catering, kantoormateriaal en receptie. 

  Taken en verantwoordelijkheden:

  Lees meer Solliciteer