Hoe ervaart de facilitaire sector het tekort aan financieel talent?

FDMagazine organiseerde een rondetafelgesprek met vooraanstaande experts over het aantrekken van financieel talent. Onze Financial Director, Fabrizio Santoro, nam hier aan deel.  

Het tekort aan financieel talent blijft een uitdaging ondanks inspanningen zoals employer branding, campagnes en deelname aan jobbeurzen. Bedrijven ervaren problemen bij het aantrekken van geschikte kandidaten, deels door het concurreren met consultancybedrijven en hun aantrekkelijke loonpakketten en marketingcampagnes. 

De ideale kandidaat aantrekken is niet evident. Facilicom zet in op het zijn van een aantrekkelijke en duurzame werkgever, maar toch blijft het een extra uitdaging om financieel talent aan te trekken binnen de facilitaire sector. Financiële professionals verwachten diversiteit in het takenpakket, internationale ervaring, inspraak, een gezonde bedrijfscultuur, goede verloning,... 

Ons in de markt positioneren voor financiële profielen is moeilijk. De jobs zitten in verschillende hokjes. Voor een account payable heb ik een ander profiel nodig dan voor een businesscontroller.

rondetafelgesprek

Het is belangrijk dat bedrijven inspelen op veranderende verwachtingen, zowel op het gebied van cultuur als jobuitdaging. Fabrizio Santoro, onze Financial Director, wijst op de noodzaak om een aantrekkelijke werkgever te zijn waarbij doorgroeimogelijkheden en opleidingen cruciaal zijn. Ook employer branding en mond-tot-mondreclame noemt hij als essentiële wervingskanalen.

Alles draait om het juiste talent aan te trekken. Ervaren professionals en afgestudeerden hebben vaak een andere visie of verwachtingen van het bedrijf. Het is dan ook een uitdaging om de filosofie van het bedrijf af te stemmen op verschillende groepen werknemers. Iedereen moet zich thuis kunnen voelen binnen de organisatie. Iets waar we volop naar streven bij Facilicom.

Ten slotte wordt besproken hoe het onderwijs beter kan worden afgestemd op de behoeften van het bedrijfsleven, met meer praktijkervaring en stages. Als je geen ervaring hebt, dan weet je onvoldoende wat er in de bedrijven speelt. Hoe stoom je dan iemand klaar voor de arbeidsmarkt? 

Lees het volledige artikel en ontdek enkele suggesties voor het oplossen van het tekort aan financieel talent. Klik hier.

Op zoek naar een uitdagende job?