De toekomst van financiële technologieën: inzichten en innovaties

Na een eerdere discussie over het tekort aan financieel talent, nam onze Financial Director, Fabrizio Santoro, opnieuw deel aan een rondetafelgesprek bij FDMagazine. Dit keer ging de conversatie over de hedendaagse technologieën die een rol spelen in de financiële sector.

Het verenigen van de operationele behoeften tussen verschillende afdelingen was geen makkelijke taak bij Facilicom. Als toonaangevende facilitaire dienstverlener met een breed aanbod, variërend van schoonmaak tot catering, was er een dringende behoefte aan een integrale oplossing. Fabrizio Santoro (Financial Director) vertelt dat de oplossing gevonden werd in de inzet van geavanceerde rapportagetools. Deze tools bieden een uniforme weergave van financiële gegevens, dit van afdeling tot aan raad van bestuur.

Zo benadrukt hij ook de noodzaak aan flexibiliteit in technologische benaderingen en het belang van een sterke datagovernance om de integriteit en bruikbaarheid van gegevens door de hele organisatie heen te waarborgen. Traditionele ERP-systemen maken namelijk meer en meer plaats voor een rijkere mix van gespecialiseerde applicaties en innovatieve technologieën zoals low-code platforms en kunstmatige intelligentie (AI).

De transitie naar een gevarieerd technologisch landschap is essentieel voor het aanpakken van de unieke operationele behoeften binnen onze organisatie.

Fabrizio Santoro

Blijkt ook dat ondanks de technologische vooruitgang, het steeds moeilijker wordt om efficiëntie te verbeteren zonder een toename in complexiteit en de behoefte aan meer personeel om deze systemen te onderhouden. Dit onderstreept een kritische blik op hoe technologische implementaties de operationele capaciteit van een bedrijf daadwerkelijk beïnvloeden.

Het staat vast dat de toekomst van financiële technologieën zich niet enkel richt op de implementatie van nieuwe instrumenten, maar eveneens op het strategisch omgaan met zowel de uitdagingen als de kansen die deze vooruitgang biedt.

Benieuwd hoe Facilicom en andere organisaties innovatie omarmen en de brug slaan tussen traditionele systemen en de digitale toekomst? Lees dan hier het volledige artikel.

Op zoek naar een uitdagende job?