Klaar voor een nieuwe start op kantoor?

Vraag hier je offerte

Vijf voordelen van een lenteschoonmaak op kantoor

Het warme weer kondigt zich opnieuw aan en dat kan maar een ding betekenen: de lente is in het land! Voorbij zijn de dagen van somber weer, modderige voetafdrukken en doorweekte tapijten. Het begin van de lente is een ideaal moment om je poetsgerief boven te halen en je leefomgeving schoon te maken.

Thuis bergen we al snel onze winterspullen op, stoffen we de meubels af en stofzuigen we de vloer. Maar wist je dat een lenteschoonmaak op kantoor evengoed voordelen heeft? In dit artikel sommen we er vijf op

Een grote lenteschoonmaak resulteert in:

Minder stress

Schoonmaken vermindert uw stressgevoel. Een propere omgeving, blinkend werkoppervlak en afgestoft bureau na een goede poetsbeurt geven voldoening. Door je kantoorruimte te kuisen en op te ruimen hoef je je niet af te vragen waar al je spullen liggen. Stapels papieren en andere kantoordocumenten doorzoeken is namelijk tijdrovend en stressvol.

Hoge productiviteit

Het is geen verrassing dat een schone werkruimte de productiviteit verhoogt. Pennen, papieren, nietmachines en andere kantoorbenodigdheden die over je bureau verspreid liggen leiden je namelijk af van het werk. Door je bureau te reinigen en je spullen te organiseren wordt je kantoor niet alleen toonbaar, maar verbeter je ook de efficiëntie van je werkproces.

Positiviteit

In een rommelige omgeving voelen we ons prikkelbaarder en verward, terwijl een schone werkruimte positieve emoties zoals kalmte en sereniteit in de hand werken. Een schoon kantoor verbetert je humeur en geeft je een voldaan gevoel.

Minder allergiesymptomen

Naast schoonmaken is de lente helaas ook het seizoen voor allergieën. Heb je werknemers met seizoensgebonden allergieën? Voer dan een regelmatige schoonmaak- en desinfectieroutine in zodat stof en pollen geen kans krijgen. Controleer ook het ventilatiesysteem op kantoor, zo zorg je voor een goede binnenluchtkwaliteit.

Goede gezondheid

Combineer alle voordelen en je leidt een gezonder leven, zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel. Een geslaagde lenteschoonmaak is de moeite dus waard, op korte en op lange termijn..

Is je kantoor toe aan een grondige lenteschoonmaak?

De lente is het seizoen van een nieuw begin. Start nu al met een frisse werkruimte en huur onze poetsfirma in om je kantoren piekfijn in orde maken. Neem gerust contact op