Geschiedenis

Met een oersterk Nederlands familiebedrijf aan het roer, is Facilicom België ondertussen een vaste speler op de markt geworden. In 1966 werd de ‘Gebouwen Onderhoud Maatschappij’, ofwel Gom, door J.G. Geurts als handelsonderneming in schoonmaakproducten opgericht.

geschiedenis

Nadat in 1972 een contract met de gemeente Rotterdam werd afgesloten voor het schoonmaken van 200 scholen, kreeg Gom vestigingen in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Een flinke groeispurt dus, die ook een mooie groei in omzet met zich meebracht. Na verloop van tijd bleek er ook behoefte aan diensten als schilderwerk, interieurbouw en onderhoud van sanitair. Gom speelde daar graag op in, en zo kwam de bal aan het rollen.

Divisies en vestigingen

De échte uitbreiding in Nederland gebeurde pas in de jaren 1979 tot 1986. Dat was de periode waarin Gom Security Services, Gom Tapwacht en Food&i werden opgericht, en grote speler Breijer door ons werd overgenomen. 

geschiedenis

In 1974 sloeg Facilicom zijn vleugels uit naar België om hier catering, security, schoonmaak, reception services en facility management aan te bieden. Na enkele overnames en naamswijzigingen zijn Gom, Food&i, Trigion, Facilicom Solutions en Facilicom Reception Services nog steeds marktleiders in hun vakgebied, en kijken we ernaar uit om de markt verder te veroveren.