Your Nature en Gom: een milieuvriendelijke aanpak

Een maatschappelijk verantwoorde visie waar men ‘u’ tegen kan zeggen: dat is het Your Nature eco-resort. Steeds vaker kiezen mensen er voor om zich te onthaasten in eigen land en om de schoonheid te ontdekken van puur Belgische natuur, rijk aan een unieke en ongerepte biodiversiteit.

Gom gaat met trots iedere dag aan de slag in de 115 lodges (van de verwachte 400) en gemeenschappelijke gebouwen in het park, dat sinds de opening in juni druk bezocht wordt door zowel plaatselijke als buitenlandse toeristen. Weggeborgen in maar liefst 288 hectare groen en water, is Your Nature de bestemming bij uitstek voor zij die respect voor de natuur hoog in het vaandel dragen.

Your Nature lodge

Partners in de natuur

Your Nature werkt uitsluitend samen met bedrijven en organisaties die hun visie delen. Het gaat hen dus niet om snelle, voor-de-hand-liggende oplossingen, maar eerder over het vinden van een betrouwbare partner op lange termijn die werkt volgens hun verwachtingen, en tegelijkertijd dus ook die van hun eigen klanten.

Als één van de prominentste schoonmaakbedrijven in België staat Gom bekend voor haar vakmanschap en expertise. Het imago van een partner waar je op kan rekenen, die samen met haar klant meedenkt en resultaatgericht en op maat te werk gaat. Alles is gepersonaliseerd en afgestemd op wat er nodig is op dat moment, en juist daarom is deze samenwerking een perfecte match.

Een royale droom komt tot leven

De oorspronkelijke plannen voor het bosrijk stuk aan de Grand Large in Antoing werden door prins Edouard de Ligne 15 jaar geleden onder de loep genomen. Het alsmaar groter wordende belang van ecologische oplossingen ging de aandacht van de prins en zijn team van ontwerpers niet voorbij, dus de beslissing om zelf het roer in handen te nemen was snel gemaakt.

Your Nature lodge

Na 10 jaar onderhandelen en bouwen, was het dan eindelijk zo ver: Your Nature opende haar deuren en werd al snel bekend als één van Europa’s grootste én innovatiefste eco-resorts. Je gaat bijvoorbeeld geen enkele auto vinden in het ganse park: iedereen (zowel gasten als medewerkers) gaat te voet, met de fiets of met een elektrisch golf wagentje. De lodges zijn voornamelijk gemaakt uit hout, wat een interessante EPB genereert met steeds een zeer goede isolatie en dus minder CO2-uitstoot. Naast de meer dan 3000 fotovoltaïsche zonnepanelen in het park, wordt elk ook aangedreven door pellets of biogas. Kort samengevat: een koninklijke droom dat een ecologisch verantwoord genieten een nieuwe betekenis geeft.

Samen maatschappelijk verantwoord ondernemen

Operationele excellentie staat voorop, maar het ecologisch en menselijk aspect wordt hierbij nooit uit het oog verloren. Hoe maakt Gom deze brug?

Alle producten, werkmiddelen, materialen en zelfs transport is groen. Op liefde voor de natuur hangt geen prijskaartje, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat er geen rekening mee gehouden wordt. Daarom zorgen we ervoor dat alles wat er voor Your Nature qua producten gekozen wordt, zo milieuvriendelijk en zuinig mogelijk gebruikt kan worden. Zo spenderen we een tikkeltje meer bij de aankoop, maar besparen we zoveel meer op lange termijn.

Naast kennis en expertise over (het gebruik van) haar groene producten, investeert Gom ook in de op maat gemaakte opleiding van al haar schoonmaakmedewerkers en managers die dagelijks bij Your Nature paraat staan. Schoonmaak en onderhoud gaat al lang niet enkel meer over het schrobben van vloeren of dat vlekje op het raam wegwerken: het is even belangrijk dat alle medewerkers opgeleid worden in het efficiënt gebruik van zowel de producten als hun tijd, zodat iedereen met een glimlach naar het werk kan blijven gaan. Zo gebruiken we bijvoorbeeld naast onze gewoonlijke taak- en themakaarten en schoonmaakprogramma’s ook onze unieke Check & Act methode: speciaal afgestemd op onze Your Nature partnership.

Great minds think alike, daarom willen we niet alleen op ecologisch maar ook op maatschappelijk vlak deel uitmaken van een betere wereld. Net zoals Your Nature de handen in elkaar slaat met plaatselijke partners die dezelfde waarden delen, ging ook Gom op zoek naar een partner die voor verandering zorgt. Daarom werken we sinds kort samen met de plaatselijke VDAB om werkzoekenden een kans te geven om opgeleid te worden als onderhoudsmedewerker of kamermeisje, om op langer termijn aanspraak te kunnen maken op een vaste positie binnen Your Nature.

Your Nature Lodge

Een natuurlijke keuze

Het spreekt voor zich dat we heel trots zijn om deze nieuwe samenwerking te mogen aankondigingen, maar we weten ook dat dit nog niet het einde van de weg is. Your Nature gaat een hele mooie toekomst tegemoet en Gom kijkt er naar uit om bij de volgende stappen haar expertise en ervaring in de industrie te delen.

Meer weten over onze milieuvriendelijke aanpak?

Facilicom, Gom, schoonmaak, VCA, ISO, MVO, milieu, hospitality, stralen, kantoren, overheid, food, zorg, onderwijs, retail, specialistische reiniging, mobiele, industriële, brand en waterschade, vloeronderhoud, dieptereiniging, glaswad, glasreiniging, reinigingsspecialist, Havenhuis

Onze mensen

De juiste mensen op de juiste plek, dat vinden wij belangrijk. Onze mensen zijn stuk voor stuk een belangrijk onderdeel van onze organisatie en zorgen ervoor dat zowel onze klanten als onze collega’s elke dag met een lach op hun gezicht komen werken.


Werken bij Gom?

Werken bij Gom betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving gevuld met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiale werkgever
  • Internationaal karakter