Co-botica: Hoe robots bijdragen aan jouw productiviteit

Robots en automatisering zijn in deze tijd niet meer weg te denken. Met het oog op duurzaamheid, kostenbesparing en efficiëntie wordt het idee van automatisering steeds aantrekkelijker voor bedrijven, maar de human touch mag zeker nooit uit het oog verloren worden.

Wat is nu precies het nut van al die robotica en hoe draagt de investering erin bij tot de productiviteit van jouw bedrijf?

Team met robot

Werkgeluk voorop

Werkgeluk van medewerkers is rechtstreeks gelinkt aan de overall tevredenheid binnen je organisatie. Dit geluk haalt iedereen uit andere dingen: snel een koffiepauze met een leuke collega om wat stoom af te blazen, een high-five met het team nadat je die belangrijke klant gewonnen hebt, of gewoon toekomen op een schoon bureau in een inspirerende omgeving.

Dit zijn allemaal voorbeelden van menselijke toetsen die bijdragen tot de algemene ervaring. Gelukkige medewerkers garanderen betere resultaten, dat is bewezen, dus waarom zou je daar niet in investeren?

 

Mensen zijn onvervangbaar

Robots kunnen steeds meer, maar op veel vlakken blijven wij toch nét dat tikkeltje intelligenter. Hoe geavanceerd technologie ook mag zijn,mensen zijn onvervangbaar en verdienen altijd prioriteit. De uitdaging waar veel organisaties nu tegenaan lopen, is het vinden van de perfecte balans tussen automatisering en manpower.

 

Co-botica

Dat is nu nét de definitie van co-botica: de vlotte samenwerking tussen mens en technologie. Verschillende divisies binnen Facilicom  zijn hier actief mee bezig, maar co-botico is het meest zichtbaar binnen Gom waar schoonmaakrobots onze hardwerkende schoonmaakteams het leven iedere dag makkelijker maken.

Collega met robotje

Natuurlijk start iedereen zijn of haar dag graag op een schoon kantoor, maar dat wil wel zeggen dat onze schoonmaak collega’s enkele uren vroeger uit de veren moeten om ervoor te zorgen dat de vloeren schoon zijn en er geen stof ligt. Repetitieve taken zoals stofzuigen en vloeren schrobben zijn dingen die robots foutloos kunnen overnemen. Dat wil zeggen: kosten besparen in werkuren en meer productiviteit en aandacht voor taken die enkel mensen kunnen.

Veel robots zijn ook ingesteld om zuinig en efficiënt met producten en energie om te gaan. Schoonmaakteams programmeren hun co-bot naar eigen wens: zo kunnen ze er ook voor zorgen dat de robot schoonmaakt wanneer het past, zonder andere medewerkers of hun eigen team voor de voeten te lopen. Het is dus een échte samenwerking tussen mens en technologie: co-botica.

 

It’s a no-brainer

Kostenbesparing door slimme investeringen in duurzame oplossingen zoals robots én de tevredenheid van al jouw medewerkers (niet alleen die van je schoonmaakteam!) die hand in hand gaan? Dat klinkt als een droomcombinatie.

R3 Scrub

Denk je dat jouw schoonmaakteams ook baat zouden hebben bij een co-bot, maar weet je niet goed hoe of wat? Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden en de best-practices die jouw bedrijfsproductiviteit naar omhoog kunnen halen!

Facilicom, Gom, schoonmaak, VCA, ISO, MVO, milieu, hospitality, stralen, kantoren, overheid, food, zorg, onderwijs, retail, specialistische reiniging, mobiele, industriële, brand en waterschade, vloeronderhoud, dieptereiniging, glaswad, glasreiniging, reinigingsspecialist, Havenhuis

Onze mensen

De juiste mensen op de juiste plek, dat vinden wij belangrijk. Onze mensen zijn stuk voor stuk een belangrijk onderdeel van onze organisatie en zorgen ervoor dat zowel onze klanten als onze collega’s elke dag met een lach op hun gezicht komen werken.


Werken bij Gom?

Werken bij Gom betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving gevuld met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiale werkgever
  • Internationaal karakter