Vraag nu een onderhoud van uw koelinstallatie aan

Contacteer ons

3 redenen waarom preventief onderhoud van je airco belangrijk is

Met de zomer voor de deur, is het van belang dat je koelinstallatie of airco in topvorm is.

Drie redenen waarom goed onderhoud nuttig en nodig is:

 

1. Geld besparen

Een goed onderhouden installatie kost minder. Je bespaart 4 keer:

  • Je verlaagt je energiekosten
  • Je verlengt de levensduur van de installatie
  • Je hebt een kleinere kans op dure pannes
  • Je behoudt de garantie van de fabrikant 

 

Energiekosten: preventief onderhoud helpt ervoor te zorgen dat uw HVAC-systeem efficiënt werkt. Een goed onderhouden installatie verbruikt tot 30% minder dan een niet of slecht onderhouden installatie. Dat scheelt heel wat op uw energiefactuur.

Levensduur: regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw installatie, waardoor de kans kleiner is dat u snel veel geld zult moeten uitgeven.

Pannes vermijden: regelmatig onderhoud vermindert de kans op pannes. Pannes zijn vervelend omdat de gebruikers meteen hinder ervaren en ze duur zijn.

Garantie: de meeste HVAC-fabrikanten vragen het bewijs van jaarlijks onderhoud wanneer je een reparatieclaim onder garantie indient. Is de installatie niet onderhouden, vervalt de garantie.

 

2. Luchtkwaliteit

Preventief onderhoud zorgt ervoor dat de koude lucht die uit uw installatie komt zo schoon en gefilterd mogelijk is. Bij een vervuilde filter is het niveau van luchtverontreinigende stoffen zoals pollen en schimmels 2 tot 5 keer hoger, wat erg hinderlijk kan zijn voor personen met gevoelige luchtwegen.

 

3. Zorg voor het milieu

Goed onderhouden installaties verbruiken minder, wat goed is voor het milieu. Bovendien werken koelinstallaties met koelstoffen, waarvan de oudere generaties schadelijk zijn voor het milieu. Onze technici voeren deze stoffen af voor correcte verwerking en vervangen die door een milieuvriendelijk alternatief. 

Bij een onderhoud worden ook de instellingen van de installatie bekeken, zodat de programmatie van de installatie steeds aansluit bij het gebruik van het gebouw. Zo draait de installatie niet onnodig.

LAAT UW KOELINSTALLATIE NU NAKIJKEN EN ONDERHOUDEN DOOR FACILICOM