Clientcase Bridgestone

Onze klant Bridgestone is in volle expansie en heeft daarom aan onze experts gevraagd om mee te kijken naar de mogelijkheden van Activity Based Working. Download hieronder de volledige clientcase of lees verder voor de eerste stappen.

Cover client case Bridgestone

Activity Based Working is gefundeerd op sterke theorieën, maar hoe werkt dit in de praktijk?  Ontdek in deze volledige clientcase hoe we voor Bridgestone deze werkomgeving hebben afgestemd op:

  • de werknemers,
  • die verschillende activiteiten uitvoeren,
  • en elk hun eigen en unieke behoeften hebben.

 

Ben je benieuwd?

Activity Based Working bij Bridgestone

Situatieschets

Opstart van een nieuw project met 70 nieuwe werknemers, maar er heerst echter onduidelijkheid over hoeveel gebouwcapaciteit er nog rest. De perceptie binnen Bridgestone is dat de maximum capaciteit bijna bereikt is en de perceptie bij HR is dat de medewerkers niet tevreden zijn met hun werkplek.

Probleemstelling

Bridgestone is in expansie en wil een gefundeerde beslissing nemen m.b.t. hun huisvesting. De gebouwcapaciteit moet gemeten worden vooraleer de juiste beslissing genomen kan worden. De perceptie van de werknemers m.b.t. hun werkplek moet geobjectiveerd vooraleer gerichte actie genomen kan worden.

Oplossing

Gedurende twee weken werd de bezettingsgraad van werkplekken en vergaderzalen gemeten. De perceptie van de werknemers m.b.t. Health & Safety, productiviteit en werkomgeving werd in kaart gebracht m.b.v. Surveys. Geïntegreerde analyse van perceptie- en bezettingsgraadmeting die objectief inzicht brengt in het reële gebruik van het gebouw en de subjectieve beleving van het personeel.

Resultaat

Resultaten Activity Based Working Bridgestone

Bridgestone heeft:

  • inzicht in hun gebouwcapaciteit gekregen
  • inzicht in het gebruik van hun vergaderzalen gekregen
  • de nodige facts & figures om doordacht hun strategische beslissingen te nemen
  • inzicht in de reële perceptie van hun werknemers m.b.t. hun werkplek
  • de nodige kennis en inzichten om gerichte acties te nemen om werktevredenheid te ondernemen
  • een overzicht aan mogelijke oplossingen en de implicaties hiervan op financieel, operationeel en strategisch vlak

Volledige uitwerking

Veldhoen+ Company

In partnership met Veldhoen + Company

Als grondlegger van Activiteit Gerelateerd Werken heeft Veldhoen + Company in bijna 30 jaar tijd al meer dan 300 innovatieve, vooruitstrevende klanten geholpen.

Dit waren de eerste stappen. Benieuwd naar de volledig analyse?