Droogijsstralen

Wij blazen alle vuiligheid weg met droogijs.

Droogijsstralen is een reinigingsmethode waarbij we droogijs (vaste CO2 of droogijspellets) als blaasmiddel gebruiken. Het proces is een bijzonder milieuvriendelijk, effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele industriële reinigingsmethoden. Door het traploos instellen van de druk (van 2 tot 12 Bar) kan de installatie voor bijna iedere vervuiling worden ingezet.

Het proces

1. Mechanisch

De droogijspellets accelereren in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waardoor deze wordt verwijderd.

2. Thermisch

De lage temperatuur van het droogijs (-80 graden) maakt de aanslag broos en veroorzaakt scheurtjes zodat de aanslag kan worden verwijderd.

3. Sublimatie

Wanneer de droogijspellets een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag “explodeert”.

Voordelen

1. Diepere reiniging

De vervuiling wordt krachtiger aangepakt dan bij om het even welk ander reinigingsmiddel. Ook voor zachte oppervlakken kan droogijsstralen worden ingezet.

2. Milieuvriendelijk

Tijdens het reinigen, worden geen zand, water of chemicaliën toegevoegd. De grondstof voor het reinigingsproces wordt gemaakt van CO2. Dit wordt tijdens industriële processen als afvalstof opgevangen. Na het reinigen blijft er geen restproduct achter, enkel de aanslag die is verwijderd.

3. Kostenbesparend

Omdat droogijsstralen een volledig droog proces is, is het demonteren van installaties niet of nauwelijks nodig. Uitvaltijd en tijdrovende demontage kan daarom tot het minimum beperkt blijven. Alles kan op locatie worden gereinigd! Jouw effectieve productietijd kan hiermee worden verhoogd ten opzichte van conventionele reinigingsmethoden.

Toepassingen

Droogijsstralen is inzetbaar voor vele toepassingen waar conventionele reinigingsmethoden niet mogelijk zijn of een zeer kostbare afvalstroom met zich meebrengen.

  • Onderhoud van auto’s, treinen en schepen
  • Reinigen van transportsystemen
  • Verwijderen brandresten, asbest, loodverf,…
  • Toepassingen in voedingsindustrie
  • Reinigen van reactoren, pompen,…
  • Stralen van elektrische installaties en componenten

Indien het om een nieuwe toepassing gaat, vindt er vooraf steeds een test plaats om te kijken welk type vervuiling het is en wat voor soort ondergrond. Op basis hiervan bepalen we hoe krachtig de installatie wordt ingezet (2 tot 12 Bar). Hierna stemmen we met jou af of het gereinigde deel aan de verwachtingen voldoet.

Benieuwd naar onze schoonmaakoplossingen voor de industrie?