Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Contacteer ons

Waarom kiezen bedrijven voor Integrated Facility Management?

Heb je grootse plannen voor je bedrijf, maar zie je soms door het bos de bomen niet meer? Dan is Integrated Facility Management iets voor jou. Waarom is het een goed idee om experts in te schakelen, wat zijn de tendensen in de sector en wat houdt het eigenlijk precies in?

Facility Meeting Consult

Het antwoord is simpel: facility management laat jou toe om je te concentreren op output en performance, zonder je zorgen te hoeven maken over de kleine details die komen kijken bij het runnen van je bedrijf. Dit begint bij de warme glimlach van de hospitality host aan de receptie of jouw favoriete salade in het bedrijfsrestaurant, tot duidelijke signaleringen van onderhoudswerken in het gebouw of een verzorgde sanitaire voorzieningen.

Hoe ziet facility management er vandaag uit?

Binnen facility management heb je twee grote stromingen: soft en hard services. Soft service is alles wat met mensen te maken heeft: schoonmaak, het restaurant, de receptie. Hard service heeft te maken met techniek en bakstenen: de verwarming en airco, de verlichting en de ventilatie. Daartussenin zitten dan een paar overlappende zaken, zoals bewaking of groenonderhoud.

Werknemers zijn gelukkiger en productiever in een omgeving waar ze ook écht willen zijn en daardoor heeft het vandaag ook een grote impact op de war for talent. Tijd is geld en de vraag is nu hoe we iedereens verwachtingen met het nieuwe normaal kunnen integreren, maar tegelijkertijd efficiënt en winstgevend kunnen blijven. Er komt veel kijken bij het creëren van een ideale bedrijfsomgeving, maar daar zijn onze facilitaire specialisten net expert in.

Alle wegen leiden naar Integrated Facility Management

Op papier lijkt het allemaal vrij voor de hand liggend, maar veel bedrijven verliezen zich in de details van de dagelijkse operaties. Een catering probleem wordt door bedrijf A opgelost, schoonmaak door bedrijf B, bewaking zit bij bedrijf C, en zo verder. Een wirwar aan contactpersonen dus, en een constant vraagstuk bij wie welke verantwoordelijkheid ligt.

Tijd investeren in het spotten en opvolgen van kleine vuurtjes is iets dat de groei van kleine tot grote onderneming kan tegenhouden. Daarom gaan we met Integrated Facility Management voor één centraal aanspreekpunt. Dat wil zeggen: één telefoontje naar één persoon en het probleem wordt aangepakt.

 

Een all-in-one oplossing op maat

Efficiëntie staat bij ons voorop. Daarom gaan onze experten samen met jou aan de slag om de ongewenste plooien van de dagelijkse operaties te vinden en glad te strijken. Een speciaal opgeleid persoon die berekent hoeveel werknemers dagelijks naar kantoor komen zodat het keukenteam niet te veel of te weinig inkoopt, of gewoon een team dat continu paraat staat om technische problemen te verhelpen? Het kan allemaal.

Net zoals andere sectoren gaat ook het facilitair management vandaag door een grote digitaliserings golf. Grotere bedrijven gebruiken bijvoorbeeld vaak sensoren die de temperatuur en luchtvochtigheid meten om zo automatisch de verwarming te regelen, of kiezen voor een virtuele receptioniste die bezoekers live via videochat verder helpt.

 

Integrated Facility Management: iets voor jouw bedrijf?

Een bedrijf ontzorgen zodat werknemers en leidinggevenden zich kunnen focussen op wat er echt toe doet: dàt is het hoofddoel van Integrated Facility Management. Continu vooruitkijken, analyseren wat er beter kan en optimalisaties inplannen en uitvoeren is de reden om voor geïntegreerd facilitair management te kiezen. En wanneer een bedrijf eenmaal de handen in elkaar slaat met een facilitair expert, dan laten ze mekaar niet meer los.

Klaar voor de toekomst?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Werken bij Facilicom

ONZE MENSEN

De juiste mensen op de juiste plek, dat vinden wij belangrijk. Onze mensen zijn stuk voor stuk een belangrijk onderdeel van onze organisatie en zorgen ervoor dat zowel onze klanten als onze collega’s elke dag met een lach op hun gezicht komen werken.


Werken bij Facilicom Solutions?

Werken bij Facilicom Solutions betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving gevuld met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiale werkgever
  • Internationaal karakter