Lees de volledige whitepaper

Download hier

De werkplek van morgen: van theorie naar praktijk

Wat zijn volgens experts dé trends waarop je als aantrekkelijke werkgever van de toekomst moet inspelen? ‘De werkplek van morgen' is er één van, maar er zijn er nog vier om te ontdekken. Lees er alles over in de whitepaper.

 

Hoe creëer je als organisatie een aantrekkelijke werkplek die talentvolle medewerkers laat floreren? De werkcultuur van morgen met tijd- en werkplekonafhankelijk werken, vraagt om ingrijpende aanpassingen van de bedrijfsruimte. Het kantoor evolueert tot een kleinere maar meer aantrekkelijke ontmoetingsplek die het geluk en welzijn van alle medewerkers verhoogt.

Ontmoeten en verbinden

Wat houdt de werkplek van morgen in? Het wil medewerkers verbinden en hen een aangename werkplekervaring bieden. Doordat thuiswerk steeds meer wordt geïntegreerd in het werkleven, hebben organisaties meer nood aan ontmoetingsplaatsen waar collega’s naartoe komen om elkaar fysiek te zien, te brainstormen en belangrijke gesprekken te voeren. Er kan veel online, maar fysiek contact blijft belangrijk. 

War for talent

Door het algemene tekort aan personeel worden bedrijven uitgedaagd in de zoektocht naar nieuwe talenten.  Werkzoekenden hebben nu de mogelijkheid om kieskeuriger te zijn, dus hoe win je dan de war for talent? Om medewerkers te doen kiezen voor jou als werkgever, moet je een aantrekkelijke werkomgeving creëren.  Door het goed uitbesteden van je facilitaire diensten help je de medewerkers volledig te ontzorgen. 

hospitality host

Hospitality Hosts

Er wordt meer aandacht besteed aan de interne klanten, de medewerkers. Hospitality Hosts (receptionisten 2.0) maken hier een groot deel van uit. Ze tillen de werkplekervaring naar een hoger niveau door ook andere diensten voor kantoorcollega’s aan te bieden. Ze nemen allerhande verantwoordelijkheden op voor medewerkers thuis en op kantoor. 

 

Meer te weten komen over de ‘Werkplek van morgen’? Klik hier om de whitepaper te downloaden. Veel leesplezier!

Heb je bijkomende vragen of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts bij Facilicom Solutions.