Content Marketing Adviseur

Antwerpen
Marketing 2127

Functieomschrijving

Het marketing en communicatie team van Facilicom Group Belgium is op zoek naar talent dat de content marketing strategie van onze organisatie mee naar een hoger niveau tilt. Als content marketing adviseur ben jij het aanspreekpunt dat alle stakeholders hands-on bijstaat bij content en copy gerelateerde vragen en opdrachten. Je denkt als een strategische partner mee met hun vragen en behoeften, en vertaalt dit vervolgens naar een goed plan samen met het team. Bij de uitwerking neem jij het grootste deel van content creatie en (SEO) copywriting voor je rekening. Meer over de job:

 • Je haalt informatie op bij alle stakeholders in België en Nederland. Die informatie verwerk je, samen met het team, in de marketing en communicatiestrategie van onze organisatie.
 • Je vertaalt onze visie en strategie in een vingerknip naar hapklare content die SEO-proof is en aansluit bij onze interne en externe doelgroep.
 • Je bent benieuwd naar wat er speelt op de markt en bij onze medewerkers. Je anticipeert hierop en weet met welke proposities en antwoorden we moeten komen.
 • Je weet dat elke (interne) campagne valt of staat met goede content en de juiste (marketing) mix. Je kan dan ook samen met het team meedenken over doelstellingen, doelgroep, boodschap, kanalen en de volledige flow. 
 • Je bent benieuwd welke trends en keywords er trending zijn in de markt en bij onze concurrenten. Via tools als SEMrush tover jij meteen een lijst met zoekwoordvolumes boven. 
 • Je visualiseert je eigen content zo op een webpagina en weet dat voor web schrijven anders is dan voor een print magazine.  
 • Je vindt je weg in Drupal of Wordpress om je eigen content tot leven te brengen in een nieuwe landingspagina of blogartikel.
 • LinkedIn, Facebook, Instagram, Youtube,… Je weet hoe deze kanalen werken en kan voor de nodige conversie zorgen met de juiste copy. 
 • Je bent dan het aanspreekpunt voor perscontacten en externe partners. (magazines, publicaties, persberichten,…).
 • Vernieuwende ideeën en concepten komen spontaan bij jou naar boven. Je werkt deze dan ook graag uit tot bruikbare content.

Functie-eisen

 • Je hebt een bachelor denkvermogen of een van de volgende diploma’s op zak: communicatie, (digitale) marketing, journalistiek,…
 • Je hebt minstens 3 jaar ervaring in een van volgende disciplines: communicatie, (digitale) marketing, (SEO) content creatie of copywriting.
 • Je kan out of the box denken en creatieve marketing campagnes bedenken. Hiermee verlies je echter niet de deadline uit het oog en blijf je kritisch. 
 • Je bent proactief en assertief ingesteld. Je weet wat stakeholder management inhoudt en je neemt als teamplayer een expertise- en adviesrol op binnen het team.
 • Je werkt graag zelfstandig en onafhankelijk, maar vraagt advies en hulp waar nodig. Je neemt graag de lead in verschillende projecten en gaat projectmatig en planmatig te werk waar nodig.
 • Je hebt een directe, no nonsens communicatiestijl en past binnen een informeel team.
 • Je spreekt perfect Nederlands en een aardig mondje Frans en Engels. Ben je perfect tweetalig (NL/FR) dan is dit een groot pluspunt. 
 • Heb je affiniteit met één van volgende zaken: grafisch design, creatie podcasts en webinars, foto en video,…? Dan is dat alleen maar een pluspunt en kan je deze skills bij ons verder ontwikkelen. 

Wat we je aanbieden

Je komt terecht in één van de hipste buurten van Antwerpen: het Eilandje. In één van de hipste teams van Facilicom Group: het marketing team. Ons team is mean en lean, en weet wat werken is. (Al merken we dat soms niet omdat de sfeer er altijd goed inzit.)Je krijgt de kans om te groeien in een snel veranderende B2B-omgeving en om jezelf steeds bij te scholen. Door het volgen van opleidingen en seminars, of gewoon door kennisdeling binnen het team. We bieden een competitief loonpakket en extra’s op basis van je competenties. Je werkt in een 40-uren week, waardoor je kan rekenen op 12 extra verlofdagen. Deze 40 uren kan je zelf, in samenspraak met het team, flexibel indelen en deels van thuis presteren. 

Bedrijfsinformatie

Wie facilities zegt, denkt aan Facilicom Group. Wij zijn de grootste facilitaire speler op de Belgische en Nederlandse markt en bieden met onze divisies o.a. schoonmaak, catering (F&B), bewaking, hard services, receptiediensten en facility management aan. Dit zorgt ervoor dat we een hele boterham aan diensten en oplossingen hebben voor bedrijven, waar jij als marketeer mee aan de slag kan. Van afwisseling en flexibiliteit gesproken. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze website of onze sociale media kanalen.

Contactinformatie

Interesse? Reageer dan direct via de sollicitatieknop op deze pagina. Indien je  meer informatie wenst rond deze vacature, kan je contact opnemen met onze recruitment-afdeling via recruitment@facilicom.be.