Meer weten over Trigion?

Naar Trigion website

Wat bij terreurdreiging?

NOOD AAN PERSONEELSRESERVE BIJ FEDERALE POLITIE

Uit een recent rapport over de werking van de federale politie is gebleken dat er onvoldoende personeelsreserve is om een verhoogd dreigingsniveau op te vangen. Terugkijkend op de vorige jaren wordt al snel duidelijk dat de politie snel moeilijkheden ondervindt zodra er een nieuw dreigingsfenomeen opduikt, aldus Willy Bruggeman (voorzitter Federale Politieraad). De bijdrage van de privé-bewakingssector wordt hierin dan ook steeds belangrijker.

PRIVÉSECTOR STEEDS BELANGRIJKER

In België heeft niveau 3 als dreigingsniveau lang aangehouden. Hoewel het huidige niveau intussen terug naar 2 gedaald is, wilt dit niet zeggen dat er minder nauwkeurig te werk moet worden gegaan wat onze bewakingsdiensten betreft. Trigion volgt via alle mogelijke kanalen (Belgium.be, BeSafe, Federale Politie en CrisisCenter Belgium) het niveau van dreiging en terreur in ons land. Zodra er een verhoging in dreigingsniveau plaatsvindt, worden we hier onmiddellijk van verwittigd.

Daarenboven is Trigion lid van het BVBO (Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen) en CoESS (Confederation of European Security Services), die nationaal en internationaal de maatregelen en evolutie betreffende de dreigingsniveaus evalueren en doorgeven aan hun leden.

"Dit stelt ons in staat onze bewakingsagenten in the field quasi onmiddellijk te informeren over de allerlaatste ontwikkelingen van het dreigingsniveau."

Zegt Steven Verrept, directeur Trigion België en lid van de Raad van Bestuur van het BVBO.

 

BESCHERMING TEGEN TERREURDREIGING

Naar aanleiding van de gebeurtenissen en aanslagen in Europa, hebben we bij Trigion een opleiding ontwikkeld om onze agenten extra alert te maken voor signalen die op terreurdreiging kunnen wijzen. Voor deze opleiding vertrekken we vanuit het actuele en toekomstige dreigingslandschap en bespreken we de actuele en toekomstige methodes en handelswijzen van terroristen om het vervolgens te hebben over ‘wat te doen in geval van’.

Het is echter belangrijk om te blijven investeren in onze basisveiligheid, niet alleen vanuit security bedrijven maar ook vanuit de overheid zelf. Zo kunnen we bij Trigion niet alleen sterker en nauwer samenwerken met de federale politie in het geval van dreiging, maar kunnen we in het algemeen ook een sterker opvangnet betekenen voor alle onveilige of bedreigende situaties in België.

Meer weten over bewaking bij verhoogde terreurdreiging?

Werken bij Facilicom

WERKEN BIJ TRIGION?

Werken bij Trigion betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving gevuld met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiale werkgever
  • Internationaal karakter

 

Solliciteer online

Bekijk onze vacatures

Of liever spontaan solliciteren