Facilicom is onderweg naar een elektrische vloot

VAN VIER NAAR VIJF

Na vier elektrische voertuigen voor lichte vracht, voorziet Facilicom nu ook voor haar patrouillemedewerkers bij Trigion een elektrische personenwagen. De eerste van velen, want onze doelstelling is een 100% elektrische vloot.  

Om dat te bewerkstelligen, volgen we de veranderingen in infrastructuur op de voet. Het is namelijk broodnodig dat er voldoende laadpunten voorhanden zijn. Ook de laadcapaciteit van elk voertuig moet voldoende groot zijn.

David Grammenidis, fleet manager van Facilicom België, zei het al in 2018, maar zijn quote blijft gelden:

Quote van David Grammenidis uit 2018: "Het grootste probleem blijft de infrastructuur die ter beschikking wordt gesteld in openbare domeinen, zeker in stedelijke gebieden. De overheid heeft hier ook een grote impact op door snel en efficiënt de juiste middelen beschikbaar te stellen."

Met deze visie hebben we 3 jaar geleden volop ingezet op CNG-wagens als tussenstap naar een elektrische vloot. De drempels waar we toen al op botsten zijn daarentegen niet verlaagd. We blijven dus wachten op beleidsbeslissingen rond de evolutie van onze stedelijke infrastructuur. 

Alles hangt af van de infrastructuur. Op een onderhouden veld groeien de beste planten.
Zo werkt het ook voor transport en mobiliteit.
David Grammenidis - Fleet manager Facilicom België

 

 Maar er lijken veranderingen op til. 

LICHT AAN HET EINDE VAN DE TUNNEL

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) trekt 30 miljoen euro uit voor nieuwe publieke laadpalen. Dat bedrag vertaalt zich naar 30.000 extra laadpalen in Vlaanderen en Brussel. Een mooie evolutie naar een electrifying toekomst, een waar we met alle plezier deel van uitmaken.

Bron:
https://www.lydiapeeters.be/nieuws/minister-van-mobiliteit-lydia-peeters-wil-30000-extra-laadpalen/