Benieuwd naar hoe wij bedrijfscatering aanpakken?

Meer weten

De nieuwe invulling van bedrijfsrestaurants

Het is alweer begin augustus en ondertussen al 5 maanden geleden dat de overheid besloot om alle restaurants te sluiten. Het afgelopen half jaar was voor Prorest dan ook op z’n minst gezegd heel bewogen. We zijn heel sterk gestart, maar daar kwam jammer genoeg snel verandering in.

Het COVID-19 virus sloeg snel en hard toe

Corona was een feit en we moesten ermee omgaan, of we dat nu wilden of niet. In de eerste weken was er vooral een gevoel van ongeloof en werd er op sommige momenten zelfs gespot met personen die een mondmasker droegen. Ondertussen weten we wel beter en is het dragen ervan op veel plaatsen verplicht.

Corona heeft ons hoe dan ook overvallen en heeft hard toegeslagen. Iedereen zag de drama’s dagelijks op tv en in de kranten. De recente ontwikkelingen in o.a. Antwerpen drukken ons nog maar eens met de neus op de feiten. COVID-19 is nog steeds zeer actief en laat zich voorlopig niet bedwingen. We moeten wennen aan de nieuwe realiteit die het met zich meebrengt.

In eerste instantie was de beginperiode een hectische fase omdat er zoveel moest gebeuren. Met vijftig procent van de informatie moesten we voor honderd procent beslissingen nemen. Fouten maken was geen optie, we moesten er zijn voor het welzijn van onze medewerkers en we moesten vooruitkijken. De wereld zou immers nooit meer hetzelfde zijn als voor corona.

Van tegen de wind in fietsen word je alleen maar sterker

Maar als het zó hard gaat waaien dat je niet meer vooruitkomt, dan moet je even pas op de plaats maken om te kijken op welke wijze je de toekomst tegemoet wilt gaan. Zo werd het dragen van mondmaskers breed geaccepteerd en verplicht, namen we extra hygiënemaatregelen en zorgde iedereen voor de gepaste sociale afstand. Want alleen door dit gezamenlijk aan te pakken, kunnen we besmettingen voorkomen.

De horeca is creatief!

Mensen die in de catering en horeca werken zijn mensen die niet kunnen stilzitten. Het zijn mensen die creatief bezig willen zijn met hun vak en waar stilstaan of stilzitten geen optie is. Toch werden we gedwongen om te resetten en na te denken over de toekomst, de tijd na corona, hoe onzeker deze periode ook zou zijn. Want we willen sterker uit deze periode komen dan ooit tevoren. En dat willen we doen met ons nieuwe concept Gaston. Een concept dat voldoet aan de wensen van onze gasten, dat innovatief is met nieuwe en gezonde gerechten. Een concept waarin we de verhalen kunnen volgen van onze leveranciers, het welzijn van de boeren en waarvan we weten waar onze producten vandaan komen.

Nieuw concept van Prorest: Gaston

Gaston, ons nieuwe concept

In de naam Gaston komt het woord gast voor. Gastronomie en gastvrijheid zijn begrippen waar we voor staan en die we ook koppelen aan de naam Gaston. Bij Prorest geloven we dat volwaardige en gezonde voeding de juiste energie levert voor een productieve werkdag en een energieke levensstijl. Tevens vinden wij dat wij met zijn allen verantwoordelijk zijn voor het behoud van onze leefomgeving. Genieten, maar met respect voor de gezondheid van mens, dier en milieu. De medewerkers van Prorest zetten zich, ook in de toekomst, dagelijks in om onze gasten te verwennen op een verantwoorde manier.

Nieuw concept van Prorest: Gaston
Nieuw concept van Prorest: Gaston

De impact van corona

De laatste paar weken ging ik veel in gesprek met onze klanten. Gesprekken over de onzekere toekomst. Gaat er een tweede coronagolf komen? Blijven de kantoren leeg staan? Blijven de mensen thuiswerken? Mogen we nog wel alles serveren aan onze gasten? Dit zijn maar enkele vragen die gesteld worden. De toekomst is nog onzeker maar een ding is wel zeker: we zullen spreken van vóór en ná corona tijd, dat is de impact die deze periode op ons leven heeft ingenomen.

De overheidsmaatregelen tegen het coronavirus zijn op het moment van dit schrijven weer strenger want het virus neemt helaas geen vakantie. En ondanks deze strengere maatregelen blijven we nadenken over de toekomst van veel kantoren. Ze zullen een andere functie krijgen. Thuiswerken wordt het nieuwe normaal en de kantoorbezetting zal dalen. Overal zie ik de ‘struggle’ van facilitaire mensen over het feit hoe men hiermee om moet gaan. Vastgoedbedrijven zien dat verdiepingen leeg komen te staan en dat het moeilijk zal zijn om deze weer bezet te krijgen. We staan aan het begin van een ommezwaai waar de facilitaire diensten een rol in moeten spelen om deze bedrijven te helpen.

Het bedrijfsrestaurant tijdens en na corona

Het bedrijfsrestaurant krijgt dan ook een andere functie. De uitstraling verandert langzaamaan naar ontmoetingsplekken, voorzien van relaxhoeken en loungebanken waar iedereen op zijn of haar gemak lekker van een lunch kan genieten. Dit kan ook in een anderhalve meter economie. Maar ook buiten lunchtijd zal het bedrijfsrestaurant de ontmoetingsplek worden voor de mensen die maar een paar dagen per week hun kantoor zullen bezoeken.  Het nieuwe bedrijfsrestaurant krijgt steeds meer weg van een plek waar je ook naartoe zou gaan met je beste vrienden of familie. Hip en trendy, modern en gezellig, natuurlijk, gezond en verantwoord: dat is Gaston.

 

Welkom bij onze familie.

Marcel Strijp, bedrijfsdirecteur Prorest Catering.